Category Archives: Uncategorized

kratovoAA_640

Старото градско јадро на Кратово заштитено со Закон

Донесувањето на Законот ќе овозможи постабилен и поодржлив континуитет во зачувувањето, проучувањето и ревитализацијата на македонското културно наследство …

повеќеинлайн монтажгрузоперевозки сайт заказовалександр лобановский супермаркет класссредства prtour russie

Конзервација на Шарена џамија со пари од САД

Фасадата на Шарената џамија во Тетово ќе биде конзервирана и реставрирана со американски пари. Амбасадорот на САД во Македонија, Пол Волерс, и нашата министерка за култура Елизабета Канческа-Милевска вчера потпишаа меморандум за доделување грант од околу 95.000 долари. Донацијата е една од најголемите за оваа година во Европа.циркуляционные насосы российского производствакакой взять ноутбук для игрАлександр Фильчаков Васильевичбалаклава шапкапланшет с андроид 4.0

За Културно наследство бр.38

Ве известуваме дека Националниот конзерваторски центар – Скопје го подготвува новиот број на зборникот Културно наследство (38) за 2012 година. Имаме чест да Ве поканиме да учествувате со свој текст за Вашите најнови истражувања.

Конкурс за финансирање на проекти за 2013 година

Врз основа на член 65, а во врска со членовите 8 и 62 од Законот за културата („Службен весник на Република Македонија“ бр. 31/98, 49/03, 82/05, 24/07, 116/2010, 47/2011, 51/2011) Министерството за култура распишува КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАЊЕ ПРОЕКТИ ОД НАЦИОНАЛЕН ИНТЕРЕС ВО КУЛТУРАТА ЗА 2013 ГОДИНА повеќенасос малыш устройствопмж в германию из казахстана 2015александр лобановский харьковрадиоуправляемые квадрокоптерытаможенное оформление грузов

Годишен извештај за 2009

Во прилог е годишниот извеѓтај за 2009 година.

Downloadtrans siberian railway routeсмс рассылка от имени компанииданильченко юрій броніславовичsmm продвижение в социальных сетяхэлектрокотел отопления цена