Меморандум за соработка за реставрација на спомен куќата на Ѓорѓија Пулевски во Галичник

Под покровителство на претседателот на Република Северна Македонија, Стево Пендаровски, Амбасадата на Народна Република Кина во земјава обезбедува финансиски средства со цел реализација на конзерваторско – реставраторски работи на спомен куќата на Ѓорѓија Пулевски во Галичник, како заштитено културно добро. повеќе