ВО СЕЌАВАЊЕ на МОМЧИЛО ТРАЈКОВСКИ 1958 – 2024

На 6 јуни 2024 година во Кино салата на Музејот на Македонија се одржа комеморација по повод прераната смрт на Момчило Трајковски.

Воведен збор кажа директорот на НУ НКЦ м-р Мемет Селмани ВИДИ

За неговиот животен пат говореше д-р Јехона Спахиу Јанчевска ВИДИ

За работата во НУ НКЦ говореше неговиот раководител м-р Владо Муковски

На присутните со писмо се обрати и поранеешниот колега Славчо Соколовски ВИДИ

Од страна на НУ Археолошки локалитет стоби ВИДИ

ВИДИ ПРЕЗЕНТАЦИЈА

You may also like...